Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een plastische ingreep voor het corrigeren van het bovenooglid. Hierbij wordt het ooglid korter gemaakt zodat het oog meer zicht krijgt. Vaak hebben mensen een ooglid dat slap is geworden en te veel over het oog heen hangt. Vandaar dat zij kiezen om een ooglidcorrectie te doen.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie houdt in dat het bovenooglid te veel over het oog heen hangt zodat het zicht beperkt wordt. Een plastisch chirurgische ingreep wordt dan uitgevoerd om dit te verbeteren.

Hierbij wordt een reepje van de huidlaag van het bovenooglid weggehaald en de delen weer aan elkaar vastgemaakt met chirurgische lijm of hechtingen. Het resultaat is dat het ooglid wat verder omhoog wordt getrokken door de oogspieren waardoor het oog meer ruimte heeft voor zicht.

Na de bovenooglidcorrectie moet het oog herstellen van de ingreep en moet met een koel masker de huid tot rust gebracht worden om pijn en zwelling tegen te gaan. Daarna is er nog enige tijd van herstel nodig zodat de huid zich goed kan herstellen en het oog vrij is van pijn. Het resultaat is dat het litteken verder niet meer zichtbaar is en volledig verdwijnt.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt gedaan omdat het onderooglid dikker is geworden door vetophoping en daarnaast ook wallen vormt onder het ooglid.

Ook hier wordt met een chirurgische ingreep een snede gemaakt waardoor in het onderooglid alle vetcellen verwijderd kunnen worden en de wallen hiermee ook kleiner worden. Het resultaat is dat de huid weer strakker is en geen dikke laag in het onderooglid meer laat zien.

Ooglidcorrectie zonder operatie

Het is ook mogelijk een ooglidcorrectie uit te voeren zonder de chirurgische ingreep. Hierbij wordt er dan geen incisie gemaakt om de huid te verstrakken of in te korten. Bij de “Plasmage” behandeling wordt er plasma behandeld op de huid van de oogleden en verstrakt de huid door de reactie van het plasma op de huid. Dit geeft ook een strakkere huid als resultaat met minder rimpels en gaat slappe oogleden tegen die over het oog heen zakken.

Verzekering

Een ooglidcorrectie is een dure ingreep maar tegenwoordig meer routine waardoor de kosten best wel acceptabel zijn. Omdat deze ingreep in privéklinieken gebeurt valt dit meestal niet te vergoeden door de zorgverzekeraar.

Een medische noodzakelijke ingreep wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar maar hiervoor is de eis hoog. Er moet worden aangetoond dat het bovenooglid zover over het oog heen zakt dat het zicht zo erg belemmerd wordt dat het zelfs gevaarlijk is.

Terug naar boven