Wat zijn relatiegeschenken?

USB relatiegeschenk

Een relatiegeschenk, wat is dat precies en waar wordt dit voor gebruikt? Een relatiegeschenk is een geschenk dat men geeft aan zijn zakenrelaties of medewerkers. Een relatiegeschenk ontvang je in vrijwel alle gevallen op een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld op een beurs. Relatiegeschenken bevatten meestal altijd een logo of merknaam van het bedrijf die de geschenken uitdeelt.

 

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk geef je eigenlijk altijd bij een bijzondere gelegenheid. Door het hele jaar heen zijn er verschillende bijzondere gelegenheden voor de ontvangst van een relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan kerst, Pasen, Sinterklaas of bij het vieren oud en nieuw. Op beurzen of bijeenkomsten van verschillende bedrijven worden ook vaak relatiegeschenken uitgedeeld aan potentiƫle klanten. Relatiegeschenken kunnen dus ook als een soort van visitekaartje gebruikt worden.

 

Soorten relatiegeschenken

Relatiegeschenken komen in allerlei soorten en maten. Je kunt het eigenlijk zo gek mogelijk bedenken als jij wil. Bedrijven die relatiegeschenken maken hebben voor iedere branche wel een leuk relatiegeschenk in hun assortiment liggen. De meest voorkomende relatiegeschenken zijn stressballetjes, sleutelhangers of usb sticks. Deze zijn gemakkelijk te bedrukken met bijvoorbeeld een logo of merknaam. Bierviltjes bedrukken is ook een erg leuk idee voor bedrijven die in de bierbrouwerij zitten. Deze kunnen gemakkelijk op kantoor gebruikt worden. Kussenslopen bedrukken is voor een bedrijf dat bedden verkoopt heel aantrekkelijk.

 

Bedrukking

Wanneer je er voor kiest om relatiegeschenken te gaan maken is het verstandig om jouw logo of merknaam hier op te drukken. Eventuele contactgegevens zijn ook handig. Wanneer de ontvanger van het relatiegeschenk jouw relatiegeschenk weer tegenkomt moet hij altijd weer aan jouw bedrijf denken, wat altijd fijn is.

Terug naar boven