Een boxspring maken vereist nauwkeurigheid

Doorgaans wordt een boxspring gekozen, puur op basis van de uitstraling en het comfort. Aan de uiteindelijke samenstelling van de boxspring gaat echter een heel traject vooraf. De gewenste combinatie van zowel comfort als een mooie uitstraling vergt nauwkeurigheid en is daarmee een tijdrovend proces. Bepaalde fabrikanten doen dat nog op de traditionele manier. Dit betekent dat het eerste lapje stof tot de uiteindelijke boxspring volledig handmatig wordt geproduceerd. Deskundigheid en ervaring zijn hierbij de belangrijkste ingredi├źnten. Opdat u kunt genieten van een verhoogd slaapcomfort. We leggen u graag u hoe de boxspring is samengesteld.

Het begint bij een mooi innerlijk

Aan de binnenkant van het onderstel ligt de binnenvering, die centraal in het matras ligt. Deze binnenvering vormt het fundament van de boxspring. Een groot aantal metalen veren werken samen toe naar een stevige basis van de boxspring. Deze metalen veren zijn uiteraard bedekt, vaak gebeurt dit met een bescherming in de vorm van wol of paardenhaar. De rest van de binnenzijde is leeg wat een verhogend ventilerend effect heeft.

Het uiterlijk is ook altijd belangrijk

Onze boxsprings bestaan aan de buitenkant van het onderstel uit bekleding. Om de bekleding samen te stellen wordt nauwkeurig geselecteerd op basis van een duurzame en mooie structuurstof. De bekleding wordt regelmatig ook bevestigd aan de topper. Het oplegmatras bestaat aan de binnenzijde voor de rest uit verscheidene schuimsoorten. Daarbij kan gedacht worden aan traagschuim welke zich aanpast naar uw lichaamswarmte. Een andere optie bestaat in de vorm van koudschuim. Koudschuim leidt tot een verbeterde veerkracht en heeft als voordeel dat zowel kuilvorming als brandgevaar wordt tegengegaan.

Een duurzaam pocketveermatras

Beddenspeciaalzaak Ruwette verkoopt pocketveermatrassen van bekende merken als Auping en Tempur, allebei merken van formaat natuurlijk. Uiteraard staan de kwaliteit en een duurzaam effect hierbij centraal. Het pocketveermatras bestaat uit een kern van vijf of zeven lagen welke afzonderlijk zijn verpakt. De veren hebben een individueel effect en leiden tot een hoog comfort. De meeste boxsprings beschikken over een hoofdbord die vaak zijn voorzien van een zacht materiaal. Een hoofdbord is vooral handig als u vaak nog even een boek leest of tv kijkt voordat u gaat slapen.
Kom gerust een keer langs in onze winkels in Heerlen of Maastricht en laat u adviseren over het voor u ideale bed met matras. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Naast bedden en matrassen verkoopt Ruwette ook beddengoed en dekbedden van hoge kwaliteit.

Terug naar boven