Wat is een zorgverzekering

Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dat is niet zo moeilijk. Je kunt namelijk een van de vele vergelijkingssites gebruiken waarop je de door zorgverzekeraars aangeboden zorgverzekeringen met elkaar kunnen worden vergeleken.  Deze vergelijkingssites zijn na even googelen te vinden op het internet. Na het invullen van enkele gegevens in een vergelijkingssite, zoals geslacht, leeftijd en gewenste vergoedingen, verschijnen de bij je zorgbehoefte passende zorgverzekeringen in beeld. Doorgaans wordt de goedkoopste zorgverzekering het eerste vermeld. Natuurlijk wil je weten hoe je die vergelijkingssites moet gebruiken.

Tips voor het gebruik van een vergelijkingssite

Bedenk dat de kwaliteit van deze sites uiteen kan lopen. Gebruik je een vergelijkingssite om te zoeken naar een bij je zorgbehoefte passende zorgverzekering? Dan helpen de volgende vijf tips je waarschijnlijk op weg:

  • Gebruik meerder vergelijkingssites tijdens je zoektocht naar een bij je zorgbehoefte passende zorgverzekering. Waarom? De manier van vergelijken van zorgverzekeringen is niet bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Bovendien kan de prijs voor dezelfde zorgverzekering op diverse vergelijkingssites verschillen. Hoe dat komt? Door de verschillende afspraken die met de verzekeraars zijn gemaakt.
  • Maak vooral gebruik van vergelijkingssites die het Keurmerk Objectief Vergelijken hebben. Waarom? Omdat deze vergelijkingssites zich houden aan een bepaalde gedragscode. Zijn alleen de sites met een Keurmerk Objectief Vergelijken goede vergelijkingssites? Nee, ook sites zonder dit keurmerk kunnen kwalitatief goede vergelijkingssites zijn.
  • Kies niet automatisch de zorgverzekering die het eerste wordt genoemd als je de vergelijkingssite voor zorgverzekeringen hebt ingevuld. Wellicht is het een natura- of een budgetpolis. Bedenk dat je dan moet bijbetalen als je naar een niet door de zorgverlener gecontracteerde zorgverlener gaat. Met de vergelijkingssite kun je ook op zoek gaan naar aanvullende verzekeringen. Kies ook dan niet automatisch voor de goedkoopste aanvullende verzekering. Wellicht heeft een iets duurdere aanvullende verzekeringen een veel betere dekking van de kosten voor de zorgbehoefte je komend jaar hebt.
  • Veel vergelijkingssites voor zorgverzekeringen tonen een top-drie. Wellicht past een andere zorgverzekering in het rijtje beter bij je zorgbehoefte. Aangeraden wordt daarom om het hele overzicht van door de vergelijkingssite getoonde zorgverzekeringen te bekijken.
  • Pas op met kortingen. Sluit je een nieuwe zorgverzekering as via een vergelijkingssite? Dan word je soms een korting aangeboden. Natuurlijk is het prettig om een korting te krijgen. Let wel op! Ga na of het een eenmalige korting is, of een korting die al verwerkt is in de op de vergelijkingssite genoemde maandelijkse premie. Het vinden van het antwoord op deze vragen voorkomt onaangename financiële verrassingen. Je wilt natuurlijk dat de op de vergelijkingssite genoemde premie ook het bedrag is dat, na het afsluiten van de zorgverzekering, maandelijks van je rekening wordt afgeschreven.
Terug naar boven