8 clichés over paardrijden doorgeprikt

Paardrijden.. elk klein meisje (en jongen) heeft dat ooit wel eens gedaan. Sommige zijn verliefd geworden op paarden en de paardensport en anderen groeien uit de ‘paardenfase’. In welke fase jij ook zit in je leven, iedere (ex) ruiter heeft ooit wel eens één of meerdere van deze clichés gehoord.. Wij vonden dat het tijd werd dat deze uit de wereld geholpen worden

  1. Paardrijden is geen sport

Ja daar gaan we weer, die oneindige discussie. Het is uiteraard wel degelijk een sport en je verbrand er meer calorieën mee dan niet-paardenmensen denken. Je moet namelijk niet alleen al je spieren aan spannen om netjes te zitten op je paard en om überhaupt te kunnen blijven zitten, laat staan alle energie die je verbruikt om het paard in bedwang te houden, de stal uit te mesten, het paard te poetsen en ga zo maar door… Voor alleen het poetsen en opzadelen kan je al 100 calorieën verbranden en bij een beetje losrijden heb je ook al 150 calorieën verbrand en dan ben je nog niet eens ECHT begonnen!

Ik zou tegen “niet-paardenmensen” zeggen: “Probeer het zelf een keer en daarna praten we weer verder…”

  1. Tijdens het paardrijden kan je klaarkomen

Ja mannen vinden dit maar al te leuk om te zeggen maar helaas heren, het is jou in ieder geval nog nooit overgekomen. En by the way, wie kent er überhaupt iemand bij wie dit wel voorgekomen is?

  1. Het is zielig voor het paard

“Het is dierenmishandeling.. Paarden zijn niet gemaakt om op te rijden! Ik ga tenslotte toch ook niet op jouw rug zitten.” Ja oke, ergens hebben ze wel gelijk want ze zijn inderdaad niet gemaakt om op te rijden maar overdrijven is ook een kunst. Het is namelijk niet te vergelijken met onszelf, wanneer jij niet zwaarder bent dan 15% van het lichaamsgewicht van het paard is er vaak niks aan de hand. Dit is hetzelfde als iemand van 60kg een rugzak op zijn rug heeft van max 9kg.

  1. Je ruikt altijd naar paard

Oke ik geef toe, dat is een bijkomend minpuntje maar aach.. bij voetballen stink je ook naar zweet en bij waterpolo stink je naar chloor. En daarbij waarderen de “niet-paardenmensen” het des te meer als je weer gedoucht en wel naar bloemetjes ruikt.

  1. Als je een eigen paard hebt dan ben je heel erg rijk!

Ja een paard kost inderdaad veel geld maar het tegenovergestelde is vaak het geval. Als ik géén paard had dan was ik pas rijk geweest! Maar wel arm in mijn geluk. Mijn paard eet mijn geld op en veranderd het in poep wat ik daarna zelf ook nog eens moet opruimen.. En ja ik vind het alsnog leuk ?

  1. Paardenmensen zijn deftige tutjes of kakkers

Ook dit gaat natuurlijk gepaard met de gedachten dat paardenmensen erg rijk zijn en veel takken van sport, bijvoorbeeld polo, aangetrokken worden door deftige mensen. Maar ook hierbij is het tegenovergestelde waar… je staat namelijk regelmatig poep te scheppen, tot je enkels in de modder, zand te happen en de paarden zien er vaak beter uit dan de paardenmensen zelf…

Er is niks tuttigs aan!

  1. Je loopt vaak in paardrijkleding, met een cap op je hoofd en een zweep in je hand

“Niet-paardenmensen” zien vaak die oude outfits voor hun met die lelijke cap met kinbandjes en die geweldige rib rijbroeken. Tegenwoordig zijn de outfits die tijdens het paardrijden gedragen kunnen worden super fashionable! Dat jij er zelf vaak voor kiest om alsnog als een sloddervos naar stal te gaan dat hoeven hun niet te weten.. ?

  1. Je hebt geen vrije tijd meer

Ja dat is waar, je besteedt veel van je vrije tijd bij de paarden maar dat betekent niet dat je helemaal geen vrije tijd meer hebt. Jij kan uiteraard ook heus wel een keertje shoppen (als het voor je paard is) en een avondje gezellig chillen met je (paarden-) vriendinnen en ook tegen een boyfriend zeg jij natuurlijk geen “nee” …      (als hij zich maar realiseert dat de paarden op 1. staan).

Maar geef toe..  het is altijd wel een handige smoes om te gebruiken als je ergens geen zint hebt (“Sorry, ik heb ECHT geen tijd! Ik heb al een afspraak met mijn paard..)

Terug naar boven